Instrument

Lessen tijdelijk volzet

Nieuwe inschrijvingen voor instrumentlessen zijn momenteel niet meer mogelijk. Van zodra er weer meer ruimte vrij is zal dit op de site meegedeeld worden. Studio-aanvragen of bandcoaching zijn wel nog mogelijk. 

Schrijf je nu in! (volzet)

LESSEN OP MAAT

In de studio in het Herpinsakker kan je terecht voor Privélessen of lessen per twee. De leraar gaat samen met jou aan de slag en geeft de nodige tools mee om ervoor te zorgen dat je kan spelen wat je graag wil spelen. Techniek en muzikaliteit gaan hier hand in hand. Wij behandelen eerst een stukje techniek tijdens de opwarming, om vervolgens over te gaan op groove en muziek spelen. Heb je een favoriet nummer dat je wil leren? Geen probleem, wij leren het jou graag!

Digitale Tools

De studio is uitgerust met alle nodige elementen: Instrumenten, microfoons, computer, geluidsdempende hoofdtelefoons ... Je hoeft dus niets mee te nemen. Meespelen met muziek kan op hoofdtelefoon of door onze geluidsinstallatie. Er is de mogelijkheid om op het einde van de les een kwalitatieve opname te maken van de oefeningen. Zo kan je jezelf, of de leraar opnieuw beluisteren! Deze opnames worden systematisch gedeeld via een privé youtube-kanaal. Je wordt dus stap voor stap opgevolgd en kan steeds oefenen met het meest recente lesmateriaal. 

Geen voorkennis

Notenkennis is niet vereist, maar kan aangeboden worden indien gewenst. In DROPS kan je ook zonder notenkennis perfect aan de slag! Wij hebben het nodige instrumentarium om te starten. Op termijn is een eigen instrument natuurlijk aangeraden. Wij gebruiken methodes om aan de hand van symbolen en kleuren nieuwe muziek te leren spelen. Dit is een goede training voor het gehoor en om echt vanuit het buikgevoel te leren spelen. 

Je bereikt onze studio via Herpinsakker 22, ingang langs de garagepoort aan het einde van de oprit. 

De prijzen vind je op de pagina Tarieven

Benodigdheden drumles

Wat heb je nodig? 

Tijdens de les

Alles is aanwezig in de lesruimte, maar het is aangeraden de volgende zaken zelf te voorzien:

Thuis

Deze vind je in muziekwinkels, of online. Er zijn veel maten en types beschikbaar. 5A of 7A zijn de standaard waarmee je niets kan misdoen. 

Dit kan een grote investering lijken, daarom geef ik hieronder enkele tips over hoe je thuis kan oefenen. 


Ik heb (nog) geen drumstel, wat nu?

Iedereen moet ergens beginnen. Zelfs de grootste drummers der aarde zijn ooit begonnen met wat potten en pannen. De meest eenvoudige manier om te oefenen is met je handen en voeten:

Body percussie

Ga op een stoel zitten en gebruik je handen op je knieën. Met je sterke hand speel je de ritmes van de hi hat of cymbaal, met je zwakke hand de snare drum. Zo kan je al de beats en ritmes spelen al "luchtdrummend". 

Potten-drummen

Hiervoor heb je zeker drumstokken nodig. Of gebruik 2 houten lepels. Ga in je garage of tuinhuis op zoek naar verschillende klanken: laag, midden en hoog. Je kan het materiaal in eender welke volgorde opstellen. Vergeet niet dat je ook het voetenwerk moet oefenen. Omdat je geen pedaal hebt, kan je dit gewoon op de grond met je voet doen. Wees creatief, wie weet kan je iets onder je voet op de grond leggen voor een betere bas-klank. Hieronder een filmpje van "the bucket drummer" ter inspiratie.