Over

Team

Jef De Smet: Leraar & bezieler

DROPS studio ontstond in het hoofd van muzikant en leraar Jef De Smet.

"Hallo, ik ben Jef en ben drummer van opleiding. Ik beheers vrijwel alle hedendaagse muziekgenres. Daarnaast speel ik ook wereldpercussie zoals djembé, conga's en veel meer. Onderaan deze pagina vindt u enkele muzikale & pedagogische referenties.

Na mijn studies aan PXL music, de pop -en rock hogeschool in Hasselt, zette ik mijn studies verder aan het conservatorium van Gent. Daar behaalde ik in 2019 mijn Master in de popmuziek voor drums. In 2020 behaalde ik mijn Educatieve Master, om zo mijn vaardigheden als pedagoog te verfijnen. Ik hoop vanuit de fantasie en creativiteit van elke leerling te kunnen vertrekken en iedereen zijn eigen traject te kunnen bieden."

Jef is docent muziekatelier en initiatie aan KADE podiumkunsten en was jarenlang actief in het Antwerpse muziekonderwijs voor een waaier aan projecten.

Als keuzevakken op het conservatorium kwamen ook Gitaar, basgitaar & piano aan bod. Daarom kunnen ook deze instrumenten aan beginners aangeboden worden.

Jef De Smet

Leraar

Visie

Het idee voor DROPS ontstond vanuit het standpunt dat Pop - en Rockmuziek voor iedereen toegankelijk moet zijn. De drempel om muziek te spelen hoeft niet hoog te zijn. De bedoeling is kwalitatief hoogstaande lessen te combineren met optimale digitale tools. De lessen zijn actief musicerend en voor iedereen toegankelijk. Ook na de les stopt het verhaal niet door o.a. het gebruik van online tools en opnames om het studeerproces optimaal verder te zetten.


Onze visie is dat iedereen muziek kan maken, jong of oud, met of zonder voorkennis. Spelplezier staat hierin centraal om de motivatie zo hoog mogelijk te houden.

DROPS staat voor Deinze Rock & Pop Studio, maar onze visie kan ook als volgt ontleed worden

Durf...

... te spelen, fouten te maken, experimenteren. Het leerproces gebeurt in een veilige omgeving waar alles kan.

Raak ...

... verwonderd, geïnteresseerd, gepassioneerd. Maar raak ook de mensen rondom jou met muziek.

Onderzoek ...

... ontdek wat jij wil, bestudeer de mogelijkheden van je instrument en leer nieuwe vaardigheden.

Plezier ...

... speel steeds met je hart en ziel. Muziek maken is een van de mooiste dingen die er bestaat.

Spelen ...

... met klanken en patronen. Muziek spelen kan letterlijk een groot spel zijn waarin je zelf de spelregels schrijft!

Artistiek

Hieronder enkele foto's en video's van de artistieke projecten waarin wij betrokken zijn.

Zannemie en de Bende

Muziektheater voor kinderen

Linde

Neo-folk project met zangeres Linde Muylaert

Altitude

Punkrock band

CLAC percussie

Afrikaanse percussie workshops van 0 - 99j

DINÃR

Groovy soundscapes in duo met bassist Robbe Van Doorsselaere.

Partners

De bouw van onze studio werd verwezenlijkt door Dirk Defauw van The Jamm Akoestiek. Naast prachtige studio's, bouwt hij ook fenomenale drums bij Exclusive Drums. Ook het drumstel in de studio werd door zijn hand gemaakt. Kijk zeker eens op zijn websites voor meer info!